Стопкадър You tube, Proto ThemaТъй като фериботът Euroferry Olympia, плаващ под

...
Стопкадър You tube, Proto ThemaТъй като фериботът Euroferry Olympia, плаващ под
Коментари Харесай

Фериботът гори четвърти ден, още търсят оцелели

Стопкадър You tube, Proto Thema

Тъй като фериботът Euroferry Olympia, плаващ под италиански байрак, гори към този момент четвърти ден, 10 души, за които се счита, че са водачи на камиони, към момента са в неопределеност, като спасителите на Специално звено за бедствия (EMAK) са получили по-разширен достъп до 183-метровия кораб след преодоляване на пожара, написа електронното издание на гръцкия вестник Кathimerini, представена от .

Euroferry Olympia се възпламени в петък, откакто напусна пристанището Игуменица покрай остров Корфу на път за италианското пристанище Бриндизи. Пожарът се допуска, че е избухнал в гаражното поделение.

Изказвайки се пред Kathimerini, представителят на противопожарната работа Василис Ватракоянис съобщи, че пожарникарите са в конкуренция с времето, с цел да открият изчезналите. Както сподели той, към момента не са претърсени всички елементи на кораба.

Общо 281 души бяха избавени, а тялото на гръцки водач беше намерено в кабината на камиона му в неделя.

Говорителят на противопожарната работа означи, че термичното напрежение тук-там остава доста високо. „ Целта е да се проучат всички елементи на кораба. Има усложнение в гаражите с камионите, само че членовете на избавителните екипи са добре подготвени ”, означи той.

Пожарникарите влизат в кораба на групи със специфични защитни униформи и екипировка.

От вестника схващат, че заради утежняването на метеорологичните условия по искане на противопожарната работа се обмисля опцията корабът да бъде изтеглен до пристанище, с цел да продължат безвредно избавителните интервенции. Окончателното решение би трябвало да се вземе от бреговата защита.

Говорейки пред националния ефирен оператор ERT, координаторът на избавителните интервенции на EMAK Димитрис Контоянис акцентира, че с температури от 200 градуса по Целзий – достигащи на някои места 300, Euroferry Olympia е като „ тенджера, плаваща, до момента в който ври във вода “.

Проверка, осъществена на пристанище Игуменица на 16 февруари, е установила пропуски в чистотата и хигиеничните условия. Съответните данни от инспекцията са включени и в интернационалната морска база данни Equasis.

В изказване корабособственикът Grimaldi Group твърди, че инспекциите на гръцките пристанищни управляващи (включително системите за разкриване на пушек и пожарогасене) са „ приключили със приемливи резултати “.

В същото известие компанията-собственик показва, че корабът е бил постоянно почистван и дезинфекциран, както и обхождан от членове на екипажа, с цел да се подсигурява, че в гаражите няма водачи след тръгване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР